Presentatie macrofotografie

Tijdens deze presentatie bespreek ik compositie en het belang van voorbereiding en licht en zal ook een meer creatieve kant van macrofotografie laten zien.

Vuurlibel in tegenlicht

Tijdens deze presentatie over macrofotografie bespreek ik, afhankelijk van het doelpubliek, onder andere de basisbegrippen van fotografie; gaande van diafragma en sluitertijd, scherptediepte, scherpstellen, ISO, tot belichting en histogram. Verder illustreer ik abstracte macrofotografie, bespreek ik compositie en het belang van voorbereiding en licht. Ik zal ook een andere, meer creatieve kant van macrofotografie laten zien, waarbij scherptediepte en achtergronden een zeer belangrijke rol zullen spelen. Tenslotte komen ook technieken zoals focus stacking en het gebruik van extension tubes aanbod.

Robertskruid
Lantaarntje

Al deze onderdelen worden uitvoerig geïllustreerd aan de hand van eigen beeldmateriaal. Op het einde van de presentatie neem ik voldoende tijd om eventuele vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Deze presentatie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en indien gewenst kan ik zelf een beamer en projectiescherm meebrengen.