Over mezelf

Er bestaat niets mooiers dan een leven als landschapsfotograaf. Wanneer ik voor dag en dauw door de velden loop, voel ik mij eventjes alleen op de wereld en geniet ik van de rust. Ver weg van de zo vertrouwde waan van de dag. Elke keer opnieuw verbaast de natuur me met haar schoonheid. Het bezorgt me momenten van verstilling - puur gewaarworden en verbonden met de natuur - elementen die een belangrijke rol spelen in ons welzijn.

Fotograaf Bart Heirweg

Als natuur- en landschapsfotograaf wil ik veel. Dus doe ik veel.
Niet alleen wil ik dat elk beeld dat gevoel van het moment weerspiegelt. Maar dat het ook respect voor de natuur en de fotografie oproept. Mijn passie voor de natuur en fotografie geef ik dan ook graag door op andere manieren. Via artikels, boeken, workshops en fotoreizen en fine-art prints inspireer ik geïnteresseerden. In de groep ondernemers rond Starling Reizen vind ik bondgenoten om het respect en de aandacht voor de natuur te stimuleren in onze maatschappij.

Mijn ogen zijn mijn waardevolste bezit. Ik prijs me gelukkig dat ik ze steeds bij me heb om die mooie momenten voor altijd vast te houden.

Bart Heirweg

Mijn foto’s werden gepubliceerd in nationale en internationale fotomagazines en werden meermaals bekroond. Ze worden gemaakt in opdracht van overheids-en privé bedrijven, toeristische diensten, reclamebureaus maar ook van interieurarchitecten en hun klanten. Op die manier brengen we het natuurschoon binnen in hun leef- of werkruimte.

Landschapsfotografie is een manier van leven geworden. Het vertrekt vanuit mijn liefde en kennis van de natuur, die ik graag deel met fotografen die niet enkel de technische perfectie in een beeld nastreven, maar ook met hetzelfde respect naar de natuur kijken en fotografie beoefenen. Ik leerde het meest uit mijn eigen fouten. En die kans wil ik ook andere fotografen bieden.

Geniet mee van de pracht van de natuur en de mogelijkheden van de fotografie door te registreren op mijn nieuwsbrief of me te volgen op de sociale media.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nothing is art if it does not come from nature.

Antoni Gaudi